Wat is PSF?

Over Ons

De Peter Smaal Foundation is opgericht in Gorinchem op 3 juli 2015 en beheert een fonds dat is gevormd door Stigterstaal B.V.. Peter Smaal was van 1995 tot zijn overlijden in 2010 directeur van dit in Gorinchem gevestigde familiebedrijf dat leverancier is van staal voor scheepsbouwers, reparatiewerven en offshore fabricator.

Peter Smaal werkte vijf jaar bij Stigterstaal toen hij samen met zijn broer Lex het stokje van hun vader overnam. Jarenlang werkte Peter met veel plezier bij Stigterstaal en leverde hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf tot zijn gezondheid dat niet meer toeliet. Ook toen hij ziek was, bleef hij zich volop inzetten voor Stigterstaal. Hij was een sociaal betrokken mens met een grote interesse in cultuur en wetenschap. Zijn naam is gegeven aan de Peter Smaal foundation. De stichting steunt goede doelen en projecten op het gebied van cultuur, onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, jeugd- en ouderenzorg en sociaal-maatschappelijke projecten.

Ons doel

De Peter Smaal Foundation heeft als doelstelling om financiƫle ondersteuning te geven aan goede doelen en projecten op het gebied van cultuur, onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, jeugd- en ouderenzorg, alsmede de ondersteuning van sociaal-maatschappelijke projecten. Ook ontwikkelingssamenwerking komt voor ondersteuning in aanmerking.

Missie & Visie

  • Kwalitatief goed onderwijs voor alle kinderen wereldwijd
  • Het oplossen van maatschappelijke problemen door middel van wetenschappelijk onderzoek
  • Sociale rechtvaardigheid en kansengelijkheid voor jong en oud;
  • Een florerende culturele sector;